Programma

Home »  Programma

Pratende robots, knotsgekke voertuigen, tekenen met drawbots, urban mining, robots bouwen uit oude onderdelen, spraakmakende elektronica, kinetische kunst en een 3D scan maken van je eigen gezicht, het kan allemaal tijdens de Eindhoven Maker Faire in het Klokgebouw. De Eindhoven Maker Faire presenteert meer dan 200 nationale en internationale makers die op 2 en 3 september de nieuwste creatieve en technologische ontwikkelingen presenteren.

Tickets zijn vanaf nu online te koop via Eventbrite met korting!
Dagticket – Kinderen onder 6 jaar €FREE
Dagticket – Kinderen & Jongeren €5,00
Dagticket – CJP pas €5,00*
Dagticket – Volwassenen €10,00
Dagticket – Familie €20,00

TICKETS

 

Bouw mee aan een raket!

Lang lang geleden in een sterrenstelsel hier ver ver vandaan…

Woensdag 23 t/m vrijdag 25 augustus kun je ’s middag onder technische begeleiding op verschillende locaties komen werken aan een heuse raket. Een kosteloze workshop van the Maker Faire voor jong en oud. Samen zul je aan een 5 meter hoge raket werken die op 2 september aan het 18 september plein ‘gelanceerd’ wordt.

(meer…)
#HighTechEdelweiss
Doe mee met de workshop ontwikkeld door FashionTech designer Anouk Wipprecht x Aisler x Alpin 3D om je eigen #HighTechEdelweiss te maken. Bij deze 1,5 uur durende workshop krijg je een eigen PCB, een set elektronica en een 3D geprint onderdeel met Swarovski kristal. Het team leert je solderen, programmeren en helpt je bij het maken van je eigen glinsterende object! De #HighTechEdelweiss Kit is gemaakt om elektronica en coderen te promoten onder iedereen die dit wil leren op een leuke en creatieve manier! Er zijn mar 2 x 8 plekken beschikbaar. Koop je tickets via www.hightechedelweiss.eventbrite.nl
Solly de zon-etende robot
Ontdek Solly, de zon-etende robot op de Eindhoven Maker Faire 2017! Met de zonnepanelen in zijn mond kan hij zonnestralen “eten”. Kinderen kunnen zelf energie opwekken met Solly. Solly kan de energie die hij eet doorgeven aan zijn vriendje Letty, die er alle kleuren licht van kan maken! Bekijk hier het filmpje om te zien hoe het werkt!
 
Kom jij spelen met Solly op 2 & 3 september?
Protoplast
Protoplast; super leuk om te boetseren en bouwen met thermoplastische kunststof. Opgewarmd in heet water wordt de protoplast kneedbaar als kauwgum. Op kamertemperatuur zo sterk en taai als nylon. Boetseer een insect met fijne pootjes. maak je eigen speelgoed. Voor de grotere kinderen, het ontwerpen van een boot, bril of zaklamp, bouw een technische brug of een andere fantastische uitvinding. Voor de nog grotere kinderen; reparaties in en om het huis of zelfs snelle prototypes. Wat dacht je van het kapotte handvat van de grasmaaier? Je maakt zo een nieuwe!
BioniSearch
BioniSearch werkt aan een nieuwe bionische hand. Zou het niet mooi zijn als je voor 250 euro je eigen bionische hand kunt maken die in het dagelijkse leven écht bruikbaar is. Onze proefpiloot Arie heeft op dit moment al een commerciele bionische hand. Er kleven echter een aantal praktische nadelen aan deze hand. Deze proberen we met ons ontwerp op te lossen. En niet onbelangrijk; alle ontwerpen zijn opensource en open hardware.
The Bobbleshop
Met The Bobbleshop maak je supersnel een 3D scan van jouw gezicht. Daarna kies je vanuit de catalogus een figuurtje en enkele dagen later heb jij een uniek 3D poppetje van jezelf in huis! Een bobble is een klein en grappig beeldje met een – in verhouding tot het lichaam – erg groot hoofd! Het maken van een bobble doe je met The Bobbleshop. De supersnelle 3D gezichtsscan en het selecteren van een typetje neemt minder dan 4 minuten in beslag en geeft een glimlach op je gezicht. Wil jij ook een eigen bobble? Kom naar de Eindhoven Maker Faire 2017.
Foamcube door Fablab013
Foamcube is de revolutionaire 4/5-assige CNC schuimsnijder van Fablab013. Na een succesvolle kickstarter campagne in 2015 werd Foamcube wereldwijd een begrip in computergestuurd snijden voor universiteiten, labs en MKB. Ze creëerden zelfs dit enorm toffe hotel uit foam! Tijdens de Eindhoven Maker Faire 2017 doorlopend demonstraties gegeven met o.a. Jetfighters, modelvliegers,art & design!
SkillsDojo
SkillsDojo is een platform waarmee ouders en kinderen (in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar) samen vaardighede van de toekomst kunnen ontdekken! Kinderen groeien op in een wereld waarin technologie, connectiviteit en inventiviteit steeds belangrijker worden. Daarom is het belangrijk dat ze al op jonge leeftijd hiermee vertrouwd raken en skills leren als creativiteit, ICT-vaardigheid, programmeren, mediawijsheid, probleem oplossen.
Smock-it
Smock-it is ontwikkeld door vrouwen met een missie. Het is een maar al te bekend gegeven dat vrouwen zich regelmatig kwetsbaar voelen in het openbaar. Door dit project probeert Smock-it vrouwen de controle terug te laten pakken in kwetsbare situaties. Smocking is een 3D naaitechniek geïntegreerd in kleding, waardoor kleding als een schild kan fungeren, comfort kan bieden door druk te creëren en volledig aangepast kan worden om vrouwen in staat te stellen bepaalde delen van hun lichaam te accentueren, terwijl anderen verborgen blijven.
Kunstkijk-App
Welkom bij de Kunstkijk-App; een toegankelijke manier om naar kunst te kijken! Gemiddeld kijk je negen seconden naar een kunstwerk in het museum. Dat is dus heel kort! Door de Kunstkijk-App ga je al snel veel langer naar kunst kijken. Je bekijkt het kunstwerk actief waardoor je misschien wel 5 tot 15 minuten naar één enkel kunstwerk kan loeren. De Kunstkijk-App stimuleert de interactie met kunst op een leuke en leerzame manier!
Urban Mining door Bas Luiting
Urban Mining is het oogsten van grondstoffen uit gebouwen die gestript of gesloopt worden voor herbestemming. Op dit moment is 'recyclen' van sloopafval het toverwoord maar dat past niet in een circulaire economie. Bas Luiting laat op de Eindhoven Maker Faire 2017 zien hoe onmogelijke sloopresten getransformeerd worden in nieuwe grondstof-oogst en onderdeel uitmaken van een design-lichtinstallatie waar het 'licht' beweegt op het hartritme van de bezoeker. Wij kunnen niet wachten!
Robots and Rockets
Op de Eindhoven Maker Faire 2017 kun je veel soorten robots (leren) bouwen of gebouwd zien worden, maar dit zijn toch wel hele bijzondere exemplaren: Robots and Rockets maakt robots van gebruikte materialen. Elke robot is dus uniek!
Draw it together!
Draw It Together is een interactief kunstproject waarbij jonge makers een levensgroot kunstwerk maken. Er is maar één regel: je mag de potloden, kwasten en stiften niet met je handen aanraken! Je gebruikt hiervoor een speciale 'drawbot'. Iedereen is welkom om zijn eigen drawbot te maken en zich uit te leven op het canvas! Ga jij de uitdaging aan op de Eindhoven Maker Faire 2017
Makeblockshop
Met Makeblockshop producten kun je zelf robots bouwen, leren coderen en programmeren via arduino! Bouw jij zo'n stoere robot op 2 en 3 september? Zorg dat je de Eindhoven Maker Faire 2017 bezoekt!
Crowd Scenting the City
Misschien ken je dit project nog van de vorige editie: Crowd Scenting the City: de fietskar met solar power én bubbels! Ook dit jaar is dit fotogenieke pareltje weer van de partij!
Plokko
We introduceren héél graag: Plokko. Plokko is een innovatief maak-het-zelf constructiemateriaal, waarmee je kunt ontwerpen, delen, maken... en weer veranderen! Maak je eigen kast, lamp, kapstok, race-auto of neushoorn. Wat je maar wilt maken, het kan!
Star Wars’ R2D2’s
We gaan beginnen! Bijna alle makers hebben zich ingeschreven en dat betekent dat het tijd is om te verklappen welke geweldige projecten jullie gaan zien op de Eindhoven Maker Faire 2017. Als klapper op de vuurpijl mogen we bekendmaken dat R2 Builders Belgium te vinden zal zijn op het festival met hun welbekende R2D2's! Heb jij deze en andere robots altijd al zelf willen bouwen? Hier is je kans!
ALLE PROJECTEN
We presenteren 200 makers en hun doe-het-zelf vindingrijkheid in creativiteit, technologie, wearables, kunsten, ambachten, muziek en nog veel meer. Beleef innovatie, technologie en raak geïnspireerd! (meer…)
KNOTSGEKKE VOERTUIGEN PARADE
Knotsgekke Voertuigen uit de wijde omgeving doen mee aan de Parade op Strijp-S, die begint en eindigt bij het Klokgebouw. Hoogtepunt is de Raket naar de Ruimte van Morgen, die in augustus met buurten in Eindhoven wordt gebouwd. Hiervoor zoeken we supporters en medewerkers!
(meer…)
FUTURE TECHNOLOGY
Wat kun je verwachten van de toekomst? Onze makers nemen je mee in de wondere wereld van de nieuwste technieken, gadgets, ingenieuze materialen en vertellen je alles over hun bijzondere ideeën. Laat je inspireren door de laatste trends! En wat brengt de toekomst? Bekijk de toekomstdromen van al onze makers en luister naar hun inspirerende plannen!
HACKATHON
The city of the future is a Maker City! The Eindhoven Maker Faire Hackathon is the 2017 tantalising challenge to circumvent, target, invent and build solutions for our society of tomorrow. Prove your ideas right or wrong during this 30-hour super cool gathering of smart, creative and open minded people. (meer…)
TECH TALKS & LECTURES
Tijdens de Eindhoven Maker Faire kun je een aantal boeiende tech talks en presentaties zien. De meeste lezingen zijn engelstalig. Na afloop is er gelegenheid om met de maker te spreken.  
DUURZAAMHEID
We hebben een spannend programma samengesteld omtrent duurzaamheid. Alles voor een betere toekomst! Bouw je eigen voertuig op zonne- of windenergie, leer op een leuke manier een bijdrage te leveren aan het milieu door verschillende Urban Mining projecten, leer alles over upcycling of bekijk hoe je met oude electronica nieuwe dingen kunt doen!
WEARABLES
Ontdek de combinatie van electronica en mode accessoires tijdens de Eindhoven Maker Faire! We presenteren de nieuwste trends en de gadgets die je kunt verwachten in de toekomst. We kunnen niet wachten!
3D PRINTEN
Schuif aan op 2 en 3 september en doe mee! Voor deze editie hebben we de professionals uit de 3D print-wereld uitgenodigd om jou te laten zien hoe het moet! Iedereen is een maker en met het juiste gereedschap kan iedereen de wereld om zich heen veranderen. Leer hoe electronica werkt, wat je ermee kunt maken en speel met nieuwe spannende technieken!
AMBACHTEN
Veel van onze makers werken met zowel oude als nieuwe ambachtsvormen en de technieken en materialen die hierbij komen kijken. De Eindhoven Maker Faire geeft je een update van wat er gebeurt in het creatieve veld! Denk aan het gebruik van textiel, frezen, laseren, houtbewerking en glas.
BOUW JE EIGEN ROBOT
Heb je ooit je eigen robot gebouwd of er een de hand geschud? De Maker Faire presenteert verschillende projecten om de nieuwste technieken in robotica, drone-technologie en meer te laten zien.
MUZIEK MET EEN RANDJE
Onze getalenteerde deelnemers zijn niet alleen briljante muziekfanaten, ook gebruiken zij innovatieve manieren om muziek te creëren en presenteren!
KIDS
De Maker Faire staat bekend als dynamisch platform voor bezoekers van alle leeftijden. Veel projecten zijn gericht op een publiek van jong tot oud, en daarbij worden ook de kleintjes niet vergeten. Kinderen kunnen op deze manier leren omgaan met spannende, nieuwe technologieën op een veilige plek. Play & learn!
INNOVATIEF DESIGN
Design in alle vormen en maten vormt de basis voor de makers van dit jaar. Duurzame materialen voor de toekomst staan daarbij centraal. Veel andere spannende producten, projecten en prototypes zullen gepresenteerd worden om plaats van design in deze wereld te vieren.
KUNST
De creatievelingen van Nederland hebben zich verzameld om hun werk en innovatieve technieken te laten zien. Bereid je voor op enkele grote kunstenaars en designers! Bereid jezelf voor op bijzondere, spraakmakende projecten, bijzondere fotografie en spannende workshops!
FASHION FORWARD
Tijdens de Eindhoven Maker Faire presenteren we diverse fashion designers die de mooiste samensmelting van fashion en technologie te laten zien. De toekomst van fashion begint hier! Bereid jezelf voor op LED lampjes, 3D geprinte items en een hoop wearables!
WORKSHOPS
De Eindhoven Maker Faire presenteert verschillende workshops om je te informeren, inspireren en je een hands-on benadering van complexe systemen te geven. Plezier voor de hele familie! De makers geven bezoekers eens kans om hun kennis omtrent innovatieve technologieën te vergoten op een speelse manier!
VIRTUAL REALITY
Kom langs en daag je perceptie van realiteit uit bij projecten die ervoor zorgen dat je alles net even op een andere manier ziet! Op 2 en 3 september gaat er een nieuwe wereld voor je open! (meer…)
UITLEG PROGRAMMA
De Eindhoven Maker Faire vindt plaats op 2 en 3 september. Er zijn meer dan 100 makers aanwezig en zij presenteren hun nieuwste projecten en ideeën aan het publiek. Verwacht de nieuwste technieken, bijzondere demonstraties en inspirerende workshops waardoor je zelf ook aan de slag kunt!
VRIJWILLIGERS
Lijkt het je leuk om ons te helpen op 1, 2 of 3 september? We zoeken nog vrijwilligers voor veel verschillende taken zoals promotors, bouwers, vliegende keeps en kassamedewerkers. Meld je dan aan via het aanmeldformulier.