Programma

Home »  Programma

Pratende robots, knotsgekke voertuigen, tekenen met drawbots, urban mining, robots bouwen uit oude onderdelen, spraakmakende elektronica, kinetische kunst en een 3D scan maken van je eigen gezicht, het kan allemaal tijdens de Eindhoven Maker Faire in het Klokgebouw. De Eindhoven Maker Faire presenteerde meer dan 200 nationale en internationale makers die op 2 en 3 september 2017 de nieuwste creatieve en technologische ontwikkelingen toonden.

De volgende Eindhoven Maker Faire is op 29 en 30 september 2018.

Vooraanmelding EHVMF18
Registreer hier als je nu al wil aanmelden als Maker!

REGISTREER

Een volledig aanmeldformulier wordt je later toegezonden.
Eindhoven Maker Faire 29 en 30 september 2018
Met trots en blijdschap kondigen we de Eindhoven Maker Faire 2018 aan: Op 29 en 30 september 2018 vindt de vijfde Eindhoven Maker Faire plaats in Klokgebouw Strijp S. Wil je op de hoogte worden gehouden meld je aan voor de nieuwsbrief via deze link
Publicaties en Media 2017
Kijk op deze pagina voor een selectie van publicaties in online en offline media.
KNOTSGEKKE VOERTUIGEN PARADE
Knotsgekke voertuigen uit de wijde omgeving doen mee aan de parade op Strijp-S, die begint en eindigt bij het Klokgebouw. Te gekke creatieve en innovatieve voertuigen en rijdende objecten stelen de show! 
FUTURE TECHNOLOGY
Wat kun je verwachten van de toekomst? Onze makers nemen je mee in de wondere wereld van de nieuwste technieken, gadgets, ingenieuze materialen en vertellen je alles over hun bijzondere ideeën. Laat je inspireren door de laatste trends! En wat brengt de toekomst? Bekijk de toekomstdromen van al onze makers en luister naar hun inspirerende plannen!
HACKATHON
The city of the future is a Maker City! Come join this hackathon. The Eindhoven Maker Faire Hackathon is a challenge to invent and build solutions for our society of tomorrow. Prove your ideas right or wrong during this two-day super cool gathering of smart, creative and open minded people.  
TECH TALKS & LECTURES
Tijdens de Eindhoven Maker Faire kun je een aantal boeiende tech talks en presentaties zien. De meeste lezingen zijn engelstalig. Na afloop is er gelegenheid om met de maker te spreken.  
DUURZAAMHEID
We hebben een spannend programma samengesteld omtrent duurzaamheid. Alles voor een betere toekomst! Bouw je eigen voertuig op zonne- of windenergie, leer op een leuke manier een bijdrage te leveren aan het milieu door verschillende Urban Mining projecten, leer alles over upcycling of bekijk hoe je met oude electronica nieuwe dingen kunt doen!
WEARABLES
Ontdek de combinatie van electronica en mode accessoires tijdens de Eindhoven Maker Faire! We presenteren de nieuwste trends en de gadgets die je kunt verwachten in de toekomst. We kunnen niet wachten!
3D PRINTEN
Schuif aan en doe mee! Voor deze editie hebben we de professionals uit de 3D print-wereld uitgenodigd om jou te laten zien hoe het werkt! Iedereen is een maker en met het juiste gereedschap kan iedereen de wereld om zich heen veranderen. Leer hoe elektronica werkt, wat je ermee kunt maken en speel met nieuwe spannende technieken!
AMBACHTEN
Veel van onze makers werken met zowel oude als nieuwe ambachtsvormen en de technieken en materialen die hierbij komen kijken. De Eindhoven Maker Faire geeft je een update van wat er gebeurt in het creatieve veld! Denk aan het gebruik van textiel, frezen, laseren, houtbewerking en glas.
BOUW JE EIGEN ROBOT
Heb je ooit je eigen robot gebouwd of er een de hand geschud? De Maker Faire presenteert verschillende projecten om de nieuwste technieken in robotica, drone-technologie en meer te laten zien.
MUZIEK MET EEN RANDJE
Onze getalenteerde deelnemers zijn niet alleen briljante muziekfanaten, ook gebruiken zij innovatieve manieren om muziek te creëren en presenteren!
KIDS
De Maker Faire staat bekend als dynamisch platform voor bezoekers van alle leeftijden. Veel projecten zijn gericht op een publiek van jong tot oud, en daarbij worden ook de kleintjes niet vergeten. Kinderen kunnen op deze manier leren omgaan met spannende, nieuwe technologieën op een veilige plek. Play & learn!
INNOVATIEF DESIGN
Design in alle vormen en maten vormt de basis voor de makers van dit jaar. Duurzame materialen voor de toekomst staan daarbij centraal. Veel andere spannende producten, projecten en prototypes zullen gepresenteerd worden om plaats van design in deze wereld te vieren.
KUNST
De creatievelingen van Nederland hebben zich verzameld om hun werk en innovatieve technieken te laten zien. Bereid je voor op enkele grote kunstenaars en designers! Bereid jezelf voor op bijzondere, spraakmakende projecten, bijzondere fotografie en spannende workshops!
FASHION FORWARD
Tijdens de Eindhoven Maker Faire presenteren we diverse fashion designers die de mooiste samensmelting van fashion en technologie te laten zien. De toekomst van fashion begint hier! Bereid jezelf voor op LED lampjes, 3D geprinte items en een hoop wearables!
WORKSHOPS
De Eindhoven Maker Faire presenteert verschillende workshops om je te informeren, inspireren en je een hands-on benadering van complexe systemen te geven. Plezier voor de hele familie! De makers geven bezoekers eens kans om hun kennis omtrent innovatieve technologieën te vergoten op een speelse manier!
VIRTUAL REALITY
Kom langs en daag je perceptie van realiteit uit bij projecten die ervoor zorgen dat je alles net even op een andere manier ziet! Op 29 en 30 september gaat er een nieuwe wereld voor je open! (meer…)
UITLEG PROGRAMMA
De Eindhoven Maker Faire vindt plaats op 29 en 30 september. Er zijn meer dan 200 makers aanwezig en zij presenteren hun nieuwste projecten en ideeën aan het publiek. Verwacht de nieuwste technieken, bijzondere demonstraties en inspirerende workshops waardoor je zelf ook aan de slag kunt!
VRIJWILLIGERS
Lijkt het je leuk om te helpen in september? We zoeken nog vrijwilligers voor veel verschillende taken zoals promotors, bouwers, vliegende keeps en kassamedewerkers. Stuur ons even een e-mail!